Serbian (Latin)English (United Kingdom)
There are no translations available.

                                                                                               ekoloska kuca
                                                                                 ekološke drvene kuće
 O BRVNARAMA                                                                                                                                                                                                     

  • U potpunosti izgrađene od drveta                                                               
  • Kuće za stanovanje, Restorani, Vajati, Etno sela
  • Prijatne i zdrave za boravak
  • Brzo se izrađuju i montiraju
  • Zadovoljavaju sve ekološke aspekte životne sredine
  • Povoljna cena


PONUDA BRVNARA:

U okviru naše ponude možete izabrati varijantu koja je u skladu sa vašim potrebama. U ponudi je više modela  brvnara, ukoliko vam taj izbor  nije dovoljan možemo odraditi brvnaru po vašem idejnom rešenju.

U ponudi je takođe i vise stepena gradnje objekta kao što su:

-siva faza (komplet objekat bez temelja, ploče i elektro-vodo instalacija)
-ključ u ruke (komplet objekat sa temeljom, poločom i elektro-vodo instalacijama)
-uradi sam    (prerada i i šema montaže objekta koji sami postavljate)

Prednosti gradnje sa našom firmom su ti što brvnaru ili neki drugi objekat od brvana kupujete direktno od proizvođača tj. od nas, a ne od trgovaca, kako posluje većina današnjih firmi koje se bave ovim poslom, takođe vam je na raspolaganju široka paleta izbora materijala i proizvoda od drveta (vrata, prozori, ograde, terase, nameštaj) koji ulaze u sastav  brvnare i koji se takođe izrađuju kod nas.


TEHNIČKI OPIS BRVNARA:
 

BETONSKI TEMELJ I PLOČA

Temelji su trakasti, armirano-betonski i njuhove dimenzije zavise od bruto dimenzije  kuće. Posle izrade temelja vrši se izlivanje armirane betonske ploče u određenoj visini preko koje se postavlja hidroizolacija. Svi betonsko-zidarski radovi se obavljaju po standardu koji je propisan za  tu vrstu radova. 

                      

ZIDNI ELEMENTI BRVNARE
 

Zidovi brvnara su  izrađeni iz rezanih elemenata, najčešće iz četinaskih vrsta drveta (smrča, jela, bor). Sortimenti se najčešće izrađuju u debljinama:  42, 72, u nekim slučajevima i 100mm. 
Po dužini sortimenata se vrši izrađivanje elemenata veze (konusnog pera i utora), koji mogu biti jednostruki i dvostruki, u zavisnosti od debljine elemenata. Zidovi mogu biti vezani na „ćert” (vezivanje sortimenata koji se na uglovima kuće sučeljavaju pod 90° sa prepustima na obe strane). 
Druga varijanta formiranja zida je uz pomoć nosećih stubova, koji se postavljaju po obodu betonske ploče, a u koje ulaze brvna.

                              

 

I u jednom i u drugom slučaju, noseći i pregradni zidovi mogu biti u varijanti sendvič zida i monoblok zida. Kod monoblok zida, u formiranju zidova objekta učestvuju samo sortimenti (brvna) određenenih dimenzija (prethodno navedene debljine), dok kod sendvič zidova, osim sortimenata određene debljine u sastav zidova ulaze i dodatni elementi (letva 48x40mm, mineralna vuna, pvc-folija, i unutrašnja zidna obloga koja može biti lamperija ili gips ploča).

 

KROVNI ELEMENTI BRVNARE
 

Krovovi brvnara se izrađuju od četinarskih vrsta drveta.  Krovnu konstrukciju  čine pojedinačni elementi od drveta: (rogovi, narožnjaci, noseće grede) koji mogu biti izrađeni u različitim dimenzijama poprečnog preseka u zavisnosti od veličine samog objekta i statičkog proračuna  krovne konstrukcije. Svi elementi su rendisani sa sve četiri strane i krajevi mogu biti estetski obrađeni.  Kao krovni elementi mogu se koristiti i LKV nosači.

PLAFONSKA KONSTRUKCIJA BRVNARE
 

Plafonska konstrukcija brvnara se sastoji od roštilja, izolacije, parne brane i plafonske obloge. Ispod donjih pojaseva krovnih nosača postavlja se drveni roštilj preko koga se sa donje strane postavlja parna brana od PVC folije i plafonska obloga od profilisane daske-lamperije. Preko roštilja i plafonske obloge (lamperije) između pojaseva krovnih nosača postavlja se toplotna izolacija od presovane mineralne vune d=100mm. Po ćoškovima plafona postavljaju se ukrasne drvene lajsne koje služe za zatvaranje spojeva između plafona, nosećih i pregradnih zidova.

PODOVI
 

Pod u kućama od brvana najčešće predstavlja brodski pod različitih drvnih vrsta, a najčešće od smrče. Brodski pod može biti izrađen u različitim debljinama (d=22mm za prizemlje i d=38mm za potkrovlje ili sprat) kao i sa različitim profilacijama po svojoj široj površini. Konstruktivne elemente veze čine pero i utor koji se izrađuju na užim stranama sortimenata. Pre ugradnje poda opciono, vrši se postavljanje drvene podne grede koja omogućava postavljanje toplotne izolacije poda (stiropor, stirodur) debljine 50 mm, a mogu se raditi i veće debljine podne grede kako bi se povećala izolacija ili izvela postavka podnog grejanja. Na terasama se ugrađuju neglazirane keramičke pločice.

                                          

GRAĐEVINSKA STOLARIJA (prozori, balkonska vrata-sistem izrade euro falc 68)

 

Opis prozora, vrata, i ostale stolarije možete pogledati na stranici proizvoda ''Prozori'', ''Ulazna vrata'', ''Unutrašnja vrata''

GRAĐEVINSKA LIMARIJA
 

  • Na objekat se postavljaju oluci standardnog preseka sa odgovarajućim brojem odvodnih cevi. Oluci se rade od pocinkovanog lima d=0,70mm. Opšivanje krovne kaskade, dimnjaka, kalkanskih venaca (veterlajsne) i solbanaka pocinkovanim limom d=0,70mm. Po vašem zahtevu se vrši postavljanje pocinkovanih - obojenih oluka, bakarnih oluka.)